Jednoduchý recept

Františkolázeňské mandlové rohlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8220
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
100 g Mandle
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 916kJ
7% Sacharidy 24 g
14% Tuky 11 g
6% Sodík 115 mg
14% Bílkoviny 8 g

Františkolázeňské mandlové rohlíčky postup přípravy receptu:

1

Dáme do mísy mouku a uděláme uprostřed důlek.

2

Rozetřeme droždí se lžičkou cukru v mléce a nalijeme do důlku. Smícháme s malým množstvím mouky, přikryjeme mísu utěrkou a necháme kynout.

3

Utřeme do pěny máslo s cukrem, vmícháme postupně žloutky, smetanu, sůl a citronovou kůru.

4

Vypracujeme na vále tužší těsto, které přikryjeme a necháme vykynout, aby zdvojnásobil objem. Prohněteme, vyválíme na tenkou placku a krájíme čtverce 10x10 cm.

5

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a roh od rohu svineme do tvaru rohlíčku.

6

Necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme na vymazaný plech.

7

Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 170 stupních dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept