Jednoduchý recept

Františkolázeňský mandlový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8224

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
125 g Cukr moučkový
100 g Mandle
125 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

137% Kalorie 2,695 kcal
Kilojoule 11 275kJ
67% Sacharidy 242 g
238% Tuky 178 g
2% Sodík 48 mg
90% Bílkoviny 51 g

Františkolázeňský mandlový koláč postup přípravy receptu:

1

Na vále vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry.

2

Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a posypeme na povrchu těsto.

3

Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních dozlatova. Teplé nakrájíme na řezy.

Poznámka

mandle musí být spařené, oloupané a umleté

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept