Koláč se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se švestkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8225 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
600 g | Švestky |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 130,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 266,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Do pěny utřeme máslo a krupicový cukr, vmícháme postupně celá vejce a třeme, dokud nemáme krémovou hmotu. |
2 | Smícháme s moukou kypřící prášek, vysypeme do hmoty a promícháme. |
3 | Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme do něj těsto. Na vrch klademe vypeckované rozpůlené švestky řeznou plochou nahoru. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě 45 minut při 190 stupních. |
5 | Necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. |
Na všechny ty ingredience a buchtu na celý plech pouze 100 g mouky??? A ještě péct tak dlouho při teplotě 190°C....no nevím.....