Jednoduchý recept

Pražská bábovka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pražská bábovka 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8226
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 ks Citronová kůra
250 g Cukr krupice
1 ks Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,337 kcal
Kilojoule 5 595kJ
77% Sacharidy 276 g
31% Tuky 23 g
3% Sodík 61 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pražská bábovka postup přípravy receptu:

1

Do pěny utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr.

2

Ušleháme postupně žloutky.

3

Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme postupně do těsta, přilijeme mléko a přidáme citronovou kůru.

4

Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh.

5

Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem a uhladíme povrch.

6

Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.

7

Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme na mísu a teplou pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Pražská bábovka
Nevím, proč a kde se klasické třené bábovce říká pražská grin, ale bábovka je dobrá, voňavá po másle a citronové kůře. Recept je spolehlivý, doporučuji smile 100 g mouky jsem zaměnila za strouhaný kokos, což byla příjemná změna.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept