Omeleta s játry a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s játry a houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8228 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Hříbky čerstvé |
220 g | Játra vepřová |
60 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 688,7mg |
Draslík | 447,8mg |
Vláknina | 521,3mg |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Játra vepřová, Olej stolní, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s játry a houbami postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou. |
2 | Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky. |
3 | V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou. |
4 | V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou. |
5 | Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty. |
6 | Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme. |
Poznámka
Použít můžeme také směs kuřecích a telecích jater.