Recept

Vepřová žebírka s cuketkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8229
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
520 g Cuketa
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Káva instantní
500 ml Ocet vinný
10 ks Pepř černý celý
1 hrst Sůl
1 kg Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,261 kcal
Kilojoule 5 275kJ
37% Sacharidy 134 g
84% Tuky 63 g
187% Sodík 4 g
95% Bílkoviny 53 g

Vepřová žebírka s cuketkami postup přípravy receptu:

1

Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.

2

Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.

3

Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.

4

Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.

Poznámka

Příprava 55min + doba marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept