Ricottové noky s řasou kombu v rybím vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottové noky s řasou kombu v rybím vývaru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8234 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
50 g | Cibule |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Pražma |
20 g | Řasy Kombu |
250 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 570,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Pražma, Sýr Ricotta, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Řasy Kombu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottové noky s řasou kombu v rybím vývaru postup přípravy receptu:
1 | Řasy necháme krátce cca 1min namáčet ve vlažné vodě. |
2 | Pražmu naporcujeme a krevety vyloupeme. |
3 | Do hrnce dáme rybí hlavu i kosti, krunýře a hlavy z krevet, celer, cibuli, slité řasy a zalijeme 1,5 litrem vody. |
4 | Na mírném ohni vaříme cca 40min. |
5 | Poté vývar přefiltrujeme, řasy dáme stranou a nakrájíme na kousky. Promícháme je s ricottou, moukou a bílkem. |
6 | Vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj rybí filé nakrájené na kousky a ocásky z krevet. Znovu přivedeme k varu a po lžících přidáváme ricottovou hmotu. |
7 | Zahříváme dokud noky nevyplavou k povrchu, vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |