Bramborové knedlíky plněné osmaženou žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné osmaženou žemlí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8237 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
120 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 126,2mg |
Draslík | 895,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 149,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné osmaženou žemlí postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosijeme brambory, přidáme mouku s krupicí, vejce a sůl. Vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme kousky, zploštíme je a do středu placiček dáme lžičku na kostičky nakrájené, na másle osmažené žemle. Zabalíme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 10 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, každý lehce roztrhneme a položíme na něj lžičku osmažené cibule. |