Knedlíky ze strouhanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky ze strouhanky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8240 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
5 g | Petržel - nať |
0,3 l | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 211,3mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky ze strouhanky postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozkvedláme žloutky, tekuté máslo, špetku muškátového květu, sůl a petrželku. Nalijeme na strouhanku a necháme asi 15 minut nabobtnat. Potom lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
2 | Směs vložíme do namočeného a vyždímaného ubrousku, zabalíme volněji do tvaru válečku a konce zavážeme. Vaříme ve velkém kastrole asi 30-45 minut. V polovině vaření knedlík obrátíme. |
3 | Hotový knedlík vybalíme a na prkénku jej krájíme nití. |