Pečený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
500 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 149,8mg |
Draslík | 464,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra omyjeme, osolíme a střed každé porce nařízneme. Do otvoru vložíme kolečko citronu s kůrou, ale bez jader. |
2 | Připravené maso opečeme na másle - celkem asi 10 minut. Urovnáme na mísu a posypeme nasekanou petrželkou a nasekaným vařeným vejcem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami, které urovnáme na mísu okolo kapra. |