Lívance ze žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance ze žemlí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8243 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,3 l | Mléko polotučné |
200 g | Olej stolní |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
3 ks | Vejce slepičí |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 393,7mg |
---|---|
Cholesterol | 218,3mg |
Draslík | 62,0mg |
Vláknina | 62,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Šunkový salám, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance ze žemlí postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na tenké plátky. Vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko, sekanou pažitku, sůl a nalijeme na žemle. Nakonec přidáme na nudličky nakrájený salám. |
2 | Lívance pečeme obvyklým způsobem, ale zvolna, aby měly silnější kůrku. |