Gulášová polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová polévka s rajčaty
Gulášová polévka s rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8248 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2,8 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 106,6mg |
Draslík | 750,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášová polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé kostičky. Jemně nakrájenou cibuli spolu s paprikou a pepřem osmahneme na sádle a přidáme maso. |
2 | Když je maso měkké, dolijeme vodu, zavaříme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata a nakrájenou zelenou papriku. Vše ještě povaříme. |
3 | Při podávání na každou porci dáme kyselou smetanu. |