Polévka ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze skopového masa
Polévka ze skopového masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8249 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Mrkev kořen |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
400 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
2,8 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 764,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. |
2 | Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, drobně nakrájenou mrkev a petržel, nakrájené zelí, oloupaná, nakrájená rajčata bez jader a nakrájené zelené papriky. Vše uvaříme doměkka. |
3 | Podáváme s chlebem. |
Poznámka
Použijeme pálivé papriky.