Rajčata plněná cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8252 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 ks | Cibule |
40 g | Kapary sterilované |
80 g | Olej olivový |
40 g | Olivy černé |
5 g | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 576,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná cibulí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme a dusíme na dvou třetinách oleje. Potom cibuli mírně podlijeme a přiklopíme. Udušenou cibuli necháme vychladnout. |
2 | Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny a vydlabeme. Půlky rajčat uvnitř osolíme a naplníme dušenou cibulí. Povrch zarovnáme a ozdobíme kapary, vypeckovanými olivami a snítkami petržele. Dáme vychladit. |
3 | Před podáváním pokapeme rajčata zbylým olejem. |