Srbská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská omeleta
Srbská omeleta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8256 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 492,5mg |
Draslík | 643,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. |
2 | Vejce rozšleháme, osolíme a vlijeme na vymaštěnou pánev, vidličkou vejce srazíme a sklepneme k okraji pánve. Do středu omelety vložíme udušenou zeleninu, omeletu svineme a vyklopíme na ohřátý talíř. |
3 | Ihned podáváme. |