Pak-čoi s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pak-čoi s vejci
Pak-čoi s vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8266 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mléko kokosové |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce křepelčí |
500 ml | Voda pitná |
700 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 688,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 800,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Olej arašídový (podzemnicový), Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce křepelčí, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pak-čoi s vejci postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme najemno. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve cibuli a chilli papričky. Přidáme zelí a krátce podusíme. Poté vmícháme rajčata nakrájená na kousky, sójovou omáčku a kokosové mléko. Ochutíme solí a pepřem a dusíme 10-15min. |
3 | Pikantní zeleninu podáváme s křepelčími vejci, která uvaříme natvrdo. |