Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8268 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
8 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 239,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 270,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Rum, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a vykrojíme jadřince z jablek a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme pokapat i rumem. Necháme přikryté 30 minut a stát. |
2 | Na pálenou hmotu svaříme víno, sůl a máslo. Do vroucího vysypeme moukou a mícháme stále na ohni a odpalujeme, až se hmota odděluje od stěn a vytvoří se kulatý knedlík. |
3 | Sejmeme hmotu z ohně, necháme prochladnout a zamícháme postupně žloutky. |
4 | Připravenou hmotou jablka obalujeme, nebo husté těsto rozválíme na vále, nakrájíme čtverečky a hmotou kolečka jablek obalujeme. |
5 | Tvary vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách, nebo dáváme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. |
6 | Po usmažení či upečení obalujeme v moučkovém cukru se skořicí. |
Poznámka
1