Jednoduchý recept

Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8268
Kategorie: Smažené ovoce

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
8 ks Jablka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 337kJ
13% Sacharidy 46 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 37 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a vykrojíme jadřince z jablek a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme pokapat i rumem. Necháme přikryté 30 minut a stát.

2

Na pálenou hmotu svaříme víno, sůl a máslo. Do vroucího vysypeme moukou a mícháme stále na ohni a odpalujeme, až se hmota odděluje od stěn a vytvoří se kulatý knedlík.

3

Sejmeme hmotu z ohně, necháme prochladnout a zamícháme postupně žloutky.

4

Připravenou hmotou jablka obalujeme, nebo husté těsto rozválíme na vále, nakrájíme čtverečky a hmotou kolečka jablek obalujeme.

5

Tvary vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách, nebo dáváme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

6

Po usmažení či upečení obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept