Houskový nákyp s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskový nákyp s mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8269 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
50 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Olej mandlový hořký |
5 ks | Vejce slepičí |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 742,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 16,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 99,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Olej mandlový hořký, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskový nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout. |
2 | Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání. |
3 | Hmota musí být kašovitá a hustá. |
4 | Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu. |
5 | Důkladně promícháme. |
6 | Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch. |
7 | Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut. |
8 | Podáváme s malinovým kompotem či rosolem. |