Krém karamelový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém karamelový
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8273 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka bramborová |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 502,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bramborová, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém karamelový postup přípravy receptu:
1 | Na pánev nasypeme cukr, zakapeme několika kapkami vody a dohněda opražíme za stálého míchání. |
2 | Přiléváme postupně smetanu a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. |
3 | Dáváme pozor, aby nepřekypěl. |
4 | Ušleháme žloutky s moukou a mlékem a vléváme pomalu do karamelu. Zahříváme, ale nevaříme. |
5 | Mícháme, dokud není krém hustý. |
6 | Nalijeme do misek, dáme do chladna a podáváme s piškoty. |