Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8275 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 431g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 645,1mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhové pusinky zapečené ve vinném krému postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme 2 žloutky a 3 vejce s cukrem do pěny. |
2 | Přidáme mouku a šleháme, dokud není hmota hustá. |
3 | Ohřejeme víno a za stálého míchání pomalu vléváme do vaječné hmoty. |
4 | Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. |
5 | Necháme vzkypět, potom vaječný krém ochladíme. |
6 | Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, moučkového a vanilkového cukru. |
7 | Zchladlý krém rozetřeme do ohnivzdorné mísy. |
8 | Z ušlehaného sněhu tvarujeme na povrch krému sáčkem s trubičkou pusinky. |
9 | Pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě, dokud pusinky nezezlátnou. |