Zapékané kari kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané kari kotlety
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 polévková lžíce | Kari koření |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 681,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané kari kotlety postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a od kosti nařízneme kotlety, naklepeme, osolíme a potřeme kari kořením. |
2 | Oloupeme a nakrájíme na hranolky brambory. |
3 | Vymažeme pekáč a rozložíme na něj maso. |
4 | Bramborové hranolky dáme na maso a okolo masa v jedné vrstvě. |
5 | Zapečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, pak zalijeme sladkou smetanou a dopečeme doměkka. |
6 | Jako přílohu podáváme salát z čerstvé zeleniny nebo zeleninovou oblohu. |