Kuřecí maso po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
100 g | Citrony |
500 g | Jablka |
20 g | Kari koření |
1000 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 491,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 80,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Jablka, Kari koření, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso po indicku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky. |
2 | Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osmahneme, přidáme máslo a kari koření a dobře promícháme. Mírně zaprášíme prosátou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme smetanou a podusíme. |
3 | Nakonec přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, vše mírně osolíme, podusíme a ochutíme citronovou šťávou. |
4 | Ihned podáváme. |