Italské kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské kotlety
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vepřové kotlety |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 115,8mg |
Draslík | 447,3mg |
Vláknina | 864,8mg |
Vitamín A | 594,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olivy nakládané, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme vepřové kotlety. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Smícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, olivy nasekáme. |
3 | Rozehřejeme na pánvi máslo a opečeme kotlety po obou stranách doměkka. |
4 | Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme opečené kotlety, posypeme nasekanými olivami a potřeme smetanou s parmazánem. |
5 | V horké troubě zapékáme krátce dozlatova. |
Poznámka
K hotovým kotletám podáváme brambory a salát z čerstvé zeleniny.