Vejce na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce na rajčatech
Vejce na rajčatech
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8282 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Citrony |
40 g | Hořčice |
20 g | Kapary sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
20 g | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 261,6mg |
Draslík | 462,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapary sterilované, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. |
2 | Máslo utřeme se sardelovými řezy, přidáme hořčici, sůl, nastrouhané žloutky, vše spojíme a ochutíme nasekanými kapary. Směsí plníme pomocí sáčku s trubičkou půlky vajec. |
3 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky, dáme na talířky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Do středu talířku klademe vždy dvě půlky plněných vajec a zdobíme petrželkou. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.