Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8284
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Citrony
500 g Lilek
3 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 510kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 8 g
3% Sodík 69 mg
6% Bílkoviny 4 g

Lilek s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy.

2

V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek.

3

Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept