Omeleta Peisan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta Peisan
Omeleta Peisan
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8287 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 766,0mg |
Draslík | 712,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta Peisan postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme na plátky nakrájené brambory, sekanou petrželku a osmahneme dorůžova. Potom přidáme plátky podušených žampionů a hrášek. |
2 | V hrnku rozšleháme na každou porci tři vejce, osolíme a nalijeme na připravené brambory. Upečeme jako omeletu. |
3 | Při podávání povrch posypeme nasekanou petrželkou. |