Telecí maso s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso s fazolkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Telecí maso přední |
400 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 235,8mg |
Draslík | 808,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájíme očištěné telecí maso. Očistíme fazolky a po délce rozkrájíme. Oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli. |
2 | Rozehřejeme lžíci sádla na pánvi a zpěníme na něm cibuli. |
3 | Přidáme maso, osolíme, okořeníme paprikou a opečeme. |
4 | Ve druhém hrnci podusíme na lžíci sádla fazolky, mírně podlijeme dle potřeby vodou. |
5 | Když maso i fazolky změknou, smícháme dohromady a směs směs dáme do vymazané zapékací formy. |
6 | Zalijeme smetanou a 30 minut zapékáme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme rýži nebo čerstvý chléb.