Candát pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát pečený
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 554kJ
1% Sacharidy 3 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 79 mg
28% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 64,1mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát pečený postup přípravy receptu:
1 | Candáta omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme. |
2 | Jednotlivé porce namáčíme v rozšlehaném vejci a vkládáme do rozpáleného oleje. Po obou stranách pečeme dočervena. |
3 | Podáváme s dílkem citronu. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |