Staročeské kuřecí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeské kuřecí maso
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 829 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
30 g | Hrozinky |
300 g | Kompot švestkový |
1000 g | Kuřecí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 457,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 100,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Kompot švestkový, Ořechy vlašské, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeské kuřecí maso postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky. |
2 | Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, dobře osmahneme, přidáme máslo, omyté a spařené rozinky, rozčtvrcené švestky a podle potřeby přisolíme. Vše krátce podusíme. |
3 | Nakonec pokrm posypeme nasekanými vlašskými ořechy. |
4 | Ihned podáváme. |