Lutjenica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lutjenica
Lutjenica
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8291 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Okurky nakládané |
40 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 27,9mg |
Vláknina | 724,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lutjenica postup přípravy receptu:
1 | Do rajčatového protlaku zamícháme sůl, pepř, olej a cukr. Vše dobře promícháme. |
2 | Potom přidáme jemně nasekaný česnek, cibuli a okurky. |
3 | Omáčka má řidší konzistenci. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. |