Námořnické maso po bulharsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Námořnické maso po bulharsku
Námořnické maso po bulharsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
2 polévková lžíce | Víno červené |
160 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 823,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Námořnické maso po bulharsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle. |
2 | Ze svíčkové nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a podusíme. |
3 | Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak, víno, šunku nakrájenou na nudličky, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata bez jader a nakonec podušené žampiony. |
4 | Podáváme se špagetami. |