Guláš se zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš se zelenými fazolkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8293 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibule |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
300 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 62,7mg |
Draslík | 607,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na větší kostky a opečeme na oleji. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou cibuli a dusíme, až zesklovatí. Maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, nakrájíme a přidáme k masu. |
4 | Připravíme světlou jíšku z mouky a tuku, zahustíme pokrm a necháme zvolna dusit. |
5 | Podáváme sypané petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |