Rybí špízy na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí špízy na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 527,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 737,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Sůl, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí špízy na grilu postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Rajčátka i bazalku omyjeme, česnek oloupeme a prolisujeme ho do malé misky. K česneku přidáme šťávu z citronu. |
3 | Na špízy střídavě napichujeme rybu, rajčátka a stočené bazalky. |
4 | Špízy osolíme, opepříme, potřeme citronovou šťávou s česnekem a grilujeme za občasného obracení asi 10 - 15 minut. |