Jehněčí maso s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s fazolovými lusky
Jehněčí maso s fazolovými lusky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
400 g | Fazolové lusky zelené |
800 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 218,0mg |
Draslík | 397,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Omyté fazolové lusky zbavíme vláken, rozkrojíme je po délce, osolíme a dusíme na části sádla doměkka. |
2 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle. Potom přidáme na kousky nakrájené, osolené a opaprikované maso, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso a lusky smícháme, dáme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanou, osolenou smetanou. V troubě zapečeme. |