Jednoduchý recept

Bramborová polévka na kyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 83
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,1 g Bobkový list
467 g Brambory
70 g Houby sušené
1,5 l Hovězí vývar základní
300 ml Mléko polotučné
67 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Ocet kvasný lihový
7 g Petržel - nať
13 g Polévkové koření
7 g Sůl
67 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 715kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 8 g
34% Sodík 683 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborová polévka na kyselo postup přípravy receptu:

1

Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme.

2

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme.

3

Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme.

4

Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené.

5

Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept