Bramborová polévka na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka na kyselo
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 83 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,1 g | Bobkový list |
467 g | Brambory |
70 g | Houby sušené |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
300 ml | Mléko polotučné |
67 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
7 g | Petržel - nať |
13 g | Polévkové koření |
7 g | Sůl |
67 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 502,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme. |
2 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme. |
3 | Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme. |
4 | Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené. |
5 | Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |