Lonac - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lonac
Lonac
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8302 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 450,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Lilek, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lonac postup přípravy receptu:
1 | Do olejem vymaštěného keramického hrnce dáme střídavě vrstvy vepřového masa nakrájeného na kostičky, rajčat, vrstvu fazolových lusků, paprikových lusků a vrstvu lilků. Vše osolíme a přidáme česnek. |
2 | Hrnec potom ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na několika místech propíchneme špejlí a pokrm dusíme v troubě doměkka. |