Pečené jehněčí maso s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí maso s vejci
Pečené jehněčí maso s vejci
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8303 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí hřbet |
2 dl | Mléko kefírové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 443,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí hřbet, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí maso s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v pánvi na oleji. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, pórek i s natí na 3cm dlouhé kousky. Vše podusíme na části oleje asi 5 minut, přidáme maso a dusíme doměkka. Podléváme vývarem. |
3 | Měkké maso v kastrole dáme do trouby. Rozšleháme vejce s kyselým mlékem, osolíme je a vlijeme na maso. Necháme zapéci a podáváme. |