Kuře po gabrovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po gabrovsku
Kuře po gabrovsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
400 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 ks | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 348,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Estragon, Kuře, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po gabrovsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné kuře nakrájíme na porce, osolíme a opečeme na másle. Maso vyjmeme. |
2 | V tuku po pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme estragon a podlijeme vodou. |
3 | Brambory nakrájíme na kostky, dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájená rajčata a osolíme. Vložíme opečené porce kuřete, přelijeme cibulovým základem s kořením a dopečeme v troubě. |