Jednoduchý recept

Čistý zeleninový vývar

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 831
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 špetka Hřebíček
3 ks Kapusta hlávková
3 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej sójový
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
27% Sacharidy 96 g
9% Tuky 7 g
22% Sodík 441 mg
43% Bílkoviny 24 g

Čistý zeleninový vývar postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Neloupanou cibuli rozčtvrtíme. Opláchnutý pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na drobno podobně jako kapustu a řapíkatý celer.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zeleninu opečeme do zlatova. Přidáme petrželku, bylinky, koření, osolíme a zalijeme vodou.

3

Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a přikryté zvolna vaříme asi 50 minut.

4

Vývar procedíme přes husté síto. Vývar můžeme zahustit nebo ho použít jako základ na omáčky nebo dušené pokrmy.Z tohoto množství přísad připravíme asi 1l zeleninového vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept