Paprikové lusky po rumunsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky po rumunsku
Paprikové lusky po rumunsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8313 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
400 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 251,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lusky po rumunsku postup přípravy receptu:
1 | Papriky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme okapat. |
2 | Na třetině oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit. |
3 | Míchanými vejci plníme paprikové lusky a dusíme je na zbylém tuku s trochou vývaru. |
4 | Podáváme s rýží, přelité vlastní šťávou. |
Poznámka
Použijeme zelené papriky.