Rajčata s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s fazolovými lusky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8314 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 449,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky očistíme, překrojíme na poloviny a v osolené vodě je uvaříme ne zcela doměkka. |
2 | Do kastrolu dáme olej, přidáme lusky, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka. |
3 | Nakonec pokrm osolíme, opepříme a teplý podáváme s bílým chlebem. |