Spaghettini s bottargou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini s bottargou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8317 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
45 g | Bottarga |
2 stroužek | Česnek |
200 ml | Olej olivový |
1 ks | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 101,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bottarga, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini s bottargou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu,scedíme a přendáme na pánev. |
2 | Do špaget zamícháme nasekaný česnek,petrželku a olej.Posypeme bottargou, dochutíme pepřem a podáváme horké. |
Poznámka
bottarga - sušené jíkry z parmice nebo tuňáka