Škubánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škubánky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 832 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škubánky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody. |
2 | Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí. |
3 | Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří. |
4 | Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké. |
5 | Dle chuti osolíme. |
6 | Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř. |
Poznámka
Posypeme je buď mákem s cukrem nebo tvarohem s cukrem a omastíme sádlem či máslem. Množství vody upravíme podle potřeby.
Asi jsem slila málo vody, protože moje škubánky byly tentokrát řidší. Nicméně byly moc dobré. Místo sádla používám máslo a nejraději je máme s jablky rozvařenými s cukrem a vanilkou.