Recept

Omáčka pěnová k zeleninám

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8322
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 653kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 15 g
4% Sodík 75 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka pěnová k zeleninám postup přípravy receptu:

1

V kotlíku ve vodní lázni šleháme žloutky, máslo, citronovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř do zhoustnutí.

2

Potom přidáme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním vmícháme do husté omáčky ještě ušlehanou smetanu.

3

Ihned podáváme. Omáčka se hodí ke květáku, k artyčokům, ke chřestu i k vařeným rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept