Maso v rýži a zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso v rýži a zelenině
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
4 ks | Cibule |
150 ml | Olej stolní |
5 ks | Paprika zelená |
6 ks | Rajčata |
500 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 109,8mg |
Draslík | 845,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Maso v rýži a zelenině postup přípravy receptu:
1 | Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno. |
2 | Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku. |
3 | Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí. |
4 | Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky. |
5 | Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži. |
6 | Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout. |
7 | Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče. |
8 | Podáváme s čerstvým chlebem. |