Jednoduchý recept

Zapečená zelenina s mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8328
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 ks Kedlubna
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
100 g Salám Poličan
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vaječný bílek slepičí
500 g Vepřové maso mleté
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 060kJ
9% Sacharidy 32 g
63% Tuky 48 g
21% Sodík 413 mg
77% Bílkoviny 43 g

Zapečená zelenina s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Do mléka namočíme žemli a vymačkáme.

2

Nakrájíme na kostičky trvanlivý salám.

3

Do mísy dáme mleté maso, smícháme s vymačkanou rozdrobenou žemlí, bílkem, nakrájeným salámem, osolíme a opepříme.

4

Omyjeme rajčata a nakrájíme na plátky.

5

Oloupeme a nastrouháme na plátky kedlubny, povaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.

6

Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme polovinu povařených kedluben, na ně rozetřeme připravené mleté maso a zakryjeme kedlubnami. Pokapeme povrch olejem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut.

7

Před dopečením rozložíme na kedlubny plátky rajčat a potřeme zapékací směsí. Zapékáme dorůžova.

8

Zapékací směs připravíme, že nastrouháme tvrdý sýr a v misce smícháme s bílky, strouhankou a olejem.

9

Podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept