Jednoduchý recept

Karbanátky zapečené s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8330
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
50 g Tuk
500 g Vepřové maso mleté
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 460kJ
9% Sacharidy 33 g
83% Tuky 63 g
20% Sodík 399 mg
59% Bílkoviny 33 g

Karbanátky zapečené s bramborami postup přípravy receptu:

1

Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme.

2

Nakrájený rohlík namočíme do mléka a vymačkáme.

3

Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na dvou lžících oleje osmahneme polovinu cibule.

4

Opečenou cibuli a vymačkaný rohlík vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Vytvarujeme 4 karbanátky, které osmahneme na pánvi po obou stranách 3 minuty.

5

Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme masovým vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.

6

Vymažeme pekáč a doprostřed položíme karbanátky. Půlky brambor narovnáme vedle karbanátků a brambory přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a zelenou petrželkou.

7

30 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

8

Podáváme s nakládanou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept