Dušené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené papriky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8332 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 439kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 60 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 425,1mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 195,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Dušené papriky postup přípravy receptu:
1 | Omyté, jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky a dáme je na rozehřátý tuk. Osolíme a okmínujeme. |
2 | Papriky opékáme a zároveň dusíme na mírném ohni bez podlévání do změknutí. |