Srbský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbský salát
Jednoduchý recept
Srbský salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8333 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 466kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 68 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 606,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Srbský salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené papriky na plotýnce opečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme. |
2 | Do salátové mísy vrstvíme papriku, rajčata nakrájená na plátky, každou vrstvu osolíme a dáme vrstvu nakrájené cibule. |
3 | Povrch salátu zalijeme olejem a necháme stát, až rajčata pustí šťávu. |
Poznámka
Použijeme mladou cibulku i s natí.