Jednoduchý recept

Mleté maso zapečené s taveným sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8335

Ingredience

400 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
100 g Sýr Eidam cihla 30%
50 g Sýr Čedar - tavený
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
7% Sodík 147 mg
61% Bílkoviny 35 g

Mleté maso zapečené s taveným sýrem postup přípravy receptu:

1

Namočíme ve vodě žemli a vymačkáme. Nastrouháme tvrdý sýr.

2

Omytá rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

3

Nastrouháme nebo nakrájíme na plátky tavený sýr.

4

Smícháme v míse mleté maso, rozdrobenou vymačkanou žemli, strouhaný sýr, vejce, lžíci změklého másla a promícháme. Osolíme a opepříme.

5

Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do ní připravenou směs na centimetrovou vrstvu. Poklademe vločkami másla a 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě. Poklademe kousky rajčat s taveným sýrem, pokapeme olejem a zapečeme zprudka.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší či bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept